keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Malja rahan tuhlaamiselle

Madventurespoikien (Tuomas Milonoff, Riku Rantala) "paljon puhuttu" lyhytelokuva punavuoresta saa ja sai ensi-iltansa. Itse katsahdin elokuvan television välityksellä kyseisen pätkän maanantaina ylen ykkösen kotikatsomosta.

Pätkän on ohjannut Tuomas Milonoff yhdessä käsikirjoittaja Jon Sundelin kanssa.

"Suomen elokuvasäätiö ja YLE TV1 valitsivat Madventuresin tuottajien ehdotuksen ”Monte Rosso” toteutettavaksi osana Suomalainen novellielokuva 2007 –hanketta. Suomalainen novellielokuva 2007 -hankkeen tarkoituksena oli rohkaista uusia ja nousevia ammattikäsikirjoittajia, -ohjaajia ja -tuottajia tekemään persoonallisia kertomuksia Suomesta ja suomalaisista. Kilpailuun saapui 77 ehdotusta, joista neljä toteutetaan."


Itse pätkän idea vaikutti mielenkiintoiselta, mutta kaikenkaikkiaan tässä oli tuhlattu sekä aikaa että rahaa. Puolituntinen pätkä oli hengästyttävä, eikä millään päräyttävällä tavalla. Elokuvassa käytetty kieli oli lähes päällekäyvää, eikä se tuonut mitään uutta elokuvamaailmaan. Päähenkilön esiintyminen kameran edessä oli jokseenkin karmivaa ja kömpelöä eikä hän kyennyt tuomaan itseään tarpeeksi esille elokuvan aikana. Sivuhahmoista mielenkiintoisimmaksi jäi oikeastaan päähenkilön ja hänen ystävänsä havittelema kaunokainen. Kannattaisi siis keskittyä henkilöhahmoihin jotka oikeasti luovat itsellään kuvattavaa. On tietysti mainittava, että henkilöhahmot olivat amatöörejä, mutta oliko se varmasti tarpeellista tässä kohtaa käyttää heitä?

Elokuvan rakenne oli varsin ohut, vaikka toisaalta puolituntia ei varsinaisesti kauhean paljon kerrottavuuden kannalta mahdollista. Kerronta kulki varsin nopeasti ja siihen kyllä pääsi nopeasti mukaan. Puutteellista oli mielestäni juuri se mitä elokuvalla haluttiin kertoa. Mitä sillä haluttiin kertoa? Siitä en päässyt jyvälle.

Madventuresporukan internetsivuilla on ilmoitettu, että sarjan kolmostuotantokausi pitäisi ilmestyä, joten toivotaan, että pojat ovat pitäneet siinä tason yllä.

(Kursivoitu lainaus:http://plaza.fi/kaista/elokuvat/uutiset/madventuresin-tekijoilta-ilmestyy-esikoiselokuva-monte-rosso)
Madventures
www.madventures.tv
Elokuvan traileri You Tube:ssa
http://www.youtube.com/watch?v=-DADbuXSvvA

Ei kommentteja: