tiistai 24. marraskuuta 2009

Helsinki poetry connection - Poetry jam



Vuonna 2008 Helsinki poetry connection lätsähti pääkaupunkiseudulle, kuvaillen itseään näin:


”Helsinki Poetry Connection on nimike, jonka alla järjestetään poetry slam -tapahtumia eli elävää lavarunoutta, johon kaikki voivat osallistua. Perinteisesti poetry slam mielletään kilpailumuotona, jossa esiintyjillä on kolme minuuttia aikaa esittää itsensä kirjoittama runo tai muu kirjallinen tekele. Esityksen pisteyttää yleisöstä valittu tuomaristo. Slamien edetessä osallistujia putoaa pois siten, että lopulta voittajaksi selviää vain yksi.

Helsinki Poetry Connectionin lavarunoustapahtumissa pisteytystä tai tiukkaa aikarajoitusta ei kuitenkaan yleensä käytetä. ”
(HPC:n blogista)

Poetry slam rantautui Suomeen alunperin runoilija Jouni Tossavaisen avulla. Tällä hetkellä ehkä näyttävintä ja sisällöllisesti herkullisinta, myös pääkaupunkiseudun ja tiettävästi Suomen ainoaa poetry slam-klubia vetää Helsinki Poetry Connection peräsimessään Harri Hertell ja kumppanit. Idea on aivan sama kuin alkuperäinenkin, tosin ilman kilpailutilannetta; jokaisella on mahdollisuus tuoda tekstejään ja ajatuksiaan esille rapin, runouden tai jopa stand-up komiikan tavoin. Vuoden 2009 aikana olleissa HPC:n tilaisuuksissa on vieraillut lähemmäs 50 eri artistia, jota voidaan jo pitää merkkinä siitä, että esimerkiksi runous ei ole aina sisäänpäinlämpiävää ja yksinäistä puuhaa.

Tällä hetkellä Helsinki poetry connection pitää tilaisuuksiaan kerran kuussa Ravintolalaiva Kathrinalla; seuraavan ja viimeisen kerran jamittamaan pääsee tänä vuonna joulukuussa. Yhteisön edellisiin tapahtumiin ja niiden tunnelmiin pääsee helpoiten käsiksi blogiosoitteesta http://hkipoetryconnection.blogspot.com, josta löytyy myös hyvän verran linkkejä esiintyjien ja tapahtumissa toimivien valokuvaajien sivustoihin.

Kuvat ottanut Carl Bergman (Kopiointi ja käyttö sallittu ainoastaan Carl B:n luvalla.
Carlin blogi osoitteessa: http://bluespec.blogspot.com/

Ei kommentteja: